Christian bestämde sig för att hjälpa cancerdrabbade barn. Efter att ha retats och kallats tjej i flera år har hans uppoffring nu gett resultat.

Allt började vid julen 2012 då Christian McPhilamy såg en tv-reklamfilm för ett cancersjukhus. I filmen syntes barn som förlorat sitt hår. 

Varje kväll googlar Christian och hans mamma saker som väckt pojkens nyfikenhet. Vanligtvis handlar det om olika djur men den här gången var det S:t Judes sjukhus han ville veta mer om, skriver Today. 

Han fick reda på att man kunde donera hår till patienter som förlorar sitt under behandlingen. Där och då bestämde han sig för att låta sitt korta hår växa. 

– Han låter ingenting hindra hans mål. Jag var ganska säker på att han faktiskt skulle göra det, säger pappan Thomas till Today

Och det gjorde han. Men det var inte helt lätt. Så snart den blonde pojkens lockar nådde under hakan började skolkamrater reta honom och kalla honom för flicka. 

Christian var orörd av alla hån och vägrade till och med att sätta upp håret. Nu, två och ett halvt år senare har Christians goda gärning äntligen gett resultat. Fyra 25 centimeter långa hästsvansar kommer att bli peruker åt behövande barn. 

Christian säger att det känns bra att ha kort hår igen och andra barn kommer tack vare honom må bättre av att ha hår överhuvudtaget.

► LÄS MER: Jim dog i cancer – skickar blommor till frun varje år

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa