Vidar Örn Kjartansson jagar bollen i kamp med Jönköpings Södra-mittbacken Joakim Karlsson. Malmö FF-anfallaren gjorde sitt 13:e mål för säsongen när hemmalaget vann enkelt.
Vidar Örn Kjartansson jagar bollen i kamp med Jönköpings Södra-mittbacken Joakim Karlsson. Malmö FF-anfallaren gjorde sitt 13:e mål för säsongen när hemmalaget vann enkelt.

Nykomlingen Jönköpings Södra chockade Malmö FF i våras – i returmötet i Skåne var det klasskillnad.MFF vann med 4–1 och återtog den allsvenska serieledningen.– Det var tufft i dag, sade anfallaren Pawel Cibicki, utlånad från just MFF.

I början av april besegrade nykomlingen Jönköpings Södra Malmö FF med 3–2 hemma på Stadsparksvallen – efter två mål av Pawel Cibicki, utlånad från MFF. En skrällrepris var inte ens nära när lagen möttes igen i Malmö. Det var klasskillnad när MFF vann med 4–1 inför 16 533 åskådare och återtog den allsvenska serieledningen.

– Man ska inte tro att man kan komma till Malmö och vinna. För det gör inte många lag som gör, sade Cibicki.

Mimade till MFF-ramsorna

Det kändes konstigt att vara motståndare på sin gamla hemmaarena och höra MFF-klacken sjunga sina ramsor, menade J-Södra-anfallaren.

– Det var speciellt. Speciellt när man mimade lite till låtarna, man kan ju dem, sade han med ett leende.

Malmö har haft svårt att göra mål tidigt i sina matcher. Nu var det avgjort inom loppet av åtta minuter i mitten av den första halvleken. Rasmus Bengtsson, Vidar Örn Kjartansson och Anders Christiansen hittade rätt i tur och ordning bakom Damir Mehic i bortamålet.

– Vi spelade väldigt bra som ett lag i dag och vi straffade dem tidigt, sade Vidar Örn Kjartansson, allsvenskans skyttekung som nu gjorde sitt 13:e mål för säsongen.

Jönköpingstränaren Jimmy Thelin var uppenbart inte nöjd med sitt manskap och redan i paus valde han att göra alla sina tre byten, vilket straffade sig. Gästerna fick avsluta med tio man sedan André Calisir drabbats av en huvudskada i den 57:e minuten. Mittbacken träffades av Johan Wilands armbåge när MFF-målvakten gjorde en utboxning.

– Då rör vi inte Malmö. Då finns det ingen chans, sade Pawel Cibicki.

Beslut om skandalmatchen

Mötet med MFF var J-Södras första sedan skandalmatchen på Stadsparksvallen förra veckan. Då rusade en åskådare in planen och attackerade Östersundsmålvakten Aly Keita på tilläggstid. Matchen avbröts vid ställningen 1–1 och Svenska fotbollförbundets riksombud yrkade i torsdags på att resultatet ska gälla även som slutresultat. Disciplinnämnden väntas fatta beslut i ärendet i veckan.

– Det är inget vi har tänkt på. Det är överspelat. Nu inväntar vi förbundets beslut, sade Jimmy Thelin.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset