Jag vill inte se en enda mellanchef i kulörta cykelbyxor till. Jag vill att fler ska vara fluffiga och goa och leva som Edward Blom och omfamna livets härligheter och ta risken att få igenkleggade artärer, skriver Cissi Wallin.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Nu är jag ju alldeles för glupsk för att lyckas leva upp till en regelrätt ätstörning. Men så är jag förhoppningsvis en betydligt mer spännande människa än alla som spammar sina sociala medier med bilder på blomkålsris och crossfitmaskiner. För det är ju höst (jo, ta in det, smaka på lidelsen) igen och inget är ett så säkert hösttecken som alla självbelåtna ”komma igång:are”.

Varenda fysisk rörelse är tydligen så viktig information till allmänheten (koppla på ”Hesa Fredrik” igen!) att det bara måste ut. Som att en loopad Bo Holmström sitter på folks axlar och skriker ”lägg ut, lägg ut!”. Alla ska få veta att nä nu minsann så ska det hållas igen! Som att avstå att impulsköpa en kardemummabulle är på samma prestationsnivå som att hungerstrejka i thailändskt fängelse. ”Min helt intetsägande powerwalk med tillhörande bild på nån suddig and i vattendrag är bättre än din powerwalk!”, ”Åh vad härligt att vara tillbaka på gymmet (och trängas med så många andra som tar pinsamma selfies att man garanterat får luftburen könsherpes på köpet)!”.

LÄS MER: Cissi Wallin: Jag skrek på min tvååring på allmän plats

Ibland tänker jag att jag är den enda lata och glupska människan kvar. Att Gunde Svans mystiska virus för några år sen faktiskt var en otroligt smittsam hälsofreak-pandemi, men att jag, Edward Blom och eventuellt också han i idoljuryn som gillar hallongrottor visade sig vara de enda immuna.

Men jag tränar ju ganska mycket ändå, springer några kilometer i veckan, lyfter vikter och vrålar efter mamma. Min kropp älskar det. Men jag hatar det. Varenda gång är som en lång dags färd mot natt, i bajsvattenkloak. Hur fan kan man ha detta som en hobby? Hur kan man tycka detta ens är värt att upplysa omvärlden om, som något man gör med någon form av glädje? Att träna och äta ”sunt” är en livets möda, ett Guds straff. Hur kan inte fler tycka det? Är samtiden en långdragen ”Truman Show” där Jim Carrey i peruk snart hoppar fram och meddelar att galenskapen är över?

Och nej, jag vill inte åka med dig på löparresa till Maldiverna med 27 andra maniska hurtbullar utan humor, självdistans och med begynnande knäskador. Jag vill inte ens se en enda mellanchef i kulörta cykelbyxor till. Jag vill att fler ska vara fluffiga och goa och leva som Edward Blom och omfamna livets härligheter och ta risken att få igenkleggade artärer. Fan hellre det än poserande träningstönt med svamp i ljumskarna av allt svettande i alldeles för små byxor i syntetmaterial, som likställer hamburgedressing med typ heroin.

Jag vill inte ha pasta som är gjord på bönor för det smakar jäst hö. Jag vill ha vanligt jävla kaffe och inte en grön smet som luktar pellets och som diverse kändisar är ”beroende av”. Jag vill bara leva och andas och njuta och fisa fritt och slippa galenskapen. Var flyttar jag? Kan man få ta med sig Edward Blom?

LÄS MER: Cissi Wallin: Vi vet inte vilka av er män som är kapabla att våldta oss

+ Smör. Precis lika onyttigt och gött som kokosolja. Jodå, kolla fakta, hälsofreaks!
– Bantarna. Lika roliga att hänga med som någon utan puls

Cissi Wallin

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset