Cissi Wallin: Jag var nära att bli Lisbeth Salander
Cissi Wallin: Jag var nära att bli Lisbeth Salander

Programledaren Cissi Wallin, 27, var nära att få rollen som Lisbeth Salander i filmatiseringen av Millenium-triologin. Men hon fick nobben – på grund av sin längd.

Det var i radioprogrammet P4 Extra som programledaren och Metro-krönikören Cissi Wallin avslöjade att hon varit nära att få rollen som superhackaren Lisbeth Salander i filmatiseringen av Stieg Larssons berömda deckare.
– De ringde mig när de skulle casta, det måste ha varit 2007. På pappret är jag väl en Lisbeth. Jag har lite alternativt utseende och verkar kanske aggressiv. Då var jag nog faktiskt lite aggressiv, men nu är jag en lugn tant, säger Cissi Wallin till Metro.se.
 
Hon provfilmade flera gånger, och tog sig ända till den sista utgallringen. Men där tog det stopp. 
– Jag fick beskedet att jag var för lång. Det kändes bittert att jag föll på något som jag inte kunde göra något åt, säger hon. 

Hur lång är du?
– 1,73. Men jag tror inte att Michael Nyqvist är så lång, så de behövde riktigt kort tjej. 
 
Att bli skådespelerska var en av Cissi Wallins barndomsdrömmar. Hennes största merit på filmområdet är rollen som Millan i Tjenare kungen. Sedan dess har dock de stora rollerna lyst med sin frånvaro. Men Noomi Rapace, som fick rollen som Lisbeth, har tagit klivet in i Hollywood.
– Jag tror på ödets makt. Det fanns en mening med det som hände, och jag trivs väldigt bra där jag är nu. Min bitterhet har släppt och Noomi Rapace gjorde rollen jättebra, säger Cissi Wallin.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset