Cissi Wallin är kritisk till den nya dejtingsajten vill matcha rika män med yngre kvinnor som vill bli bortskämda med en "lyxig tillvaro". Hon har en helt annan erfarenhet av sugardaddys.
Cissi Wallin är kritisk till den nya dejtingsajten vill matcha rika män med yngre kvinnor som vill bli bortskämda med en "lyxig tillvaro". Hon har en helt annan erfarenhet av sugardaddys.

"Han hade egentligen ingenting, förutom mycket pengar. Och jag var ung, naiv och hade inbillat mig att det skulle vara coolt att någon gång i livet hänga med en 'rik man'”, skriver Cissi Wallin.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Den senaste tiden har begreppet ”sugardaddys” fått ny luft. Anledningen – en dejtingsajt som ska matcha just rika män med yngre kvinnor som vill ha en ”lyxig tillvaro” mot att… Smeka dessa rika gubbars ollon och egon.

Tänkte dela med mig av min erfarenhet av detta. Av en så kallad sugardaddy. Se detta som en brutal-ärlig recension direkt från den fula verkligheten. Jag var 25. Träffade en gubbe vi kan kalla Mats, via gemensamma bekanta. Mats var 40 plus men såg ut som något som legat och dammat i ett förråd på en Rotaryklubb sedan 1982. Lite småtjock, högst tvivelaktig hållning. Högst medioker humor, bristande självinsikt. Lika sexuellt spännande som en heltäckningsmatta i ett konferensrum på Scandic i Västerås. Mats hade egentligen ingenting, förutom mycket pengar. Och jag var ung, naiv och hade inbillat mig att det skulle vara coolt att någon gång i livet hänga med en ”rik man”. En sådan som det sägs fullkomligt äälskar att skämma bort en.

LÄS MER: Cissi Wallin: Jag skaffade barn utan att vilja vara med honom nonstop

Så, hur blev då veckorna med Mats? Hur var tillvaron som golddigger? Ptja, vi satt mest på fascinerande tråkiga middagar med Mats fascinerande tråkiga vänner. Andra gubbar med alldeles för hög lön i förhållande till kompetens, som uppfyllde varenda klyscha om sin art. Pratade gärna om golf, på ett nästintill perverterat vis. Tog det dyraste på vinlistan bara för att, utan att kunna ett skit om vin. Bar gärna scarf. Försökte frisera det lilla hår som ännu huserade i en gles historia på huvudet. En smygande svettlukt, illa dold av parfymen Old Spice.

Hur bortskämd blev jag då? Mats köpte pärlörhängen. Sådana som hade sin storhetstid samtidigt som Christina Schollin blev folklig via ”Varuhuset”. Så jag satt där, i mina pärlörhängen med Mats och hans golfkompisar, på evighetslånga middagar. Ingen tilltalade mig. De kan ju i och för sig ha misstagit mig för död, jag är ju väldigt blek. Men det hade ju betytt att Mats varit nekrofil. Vilket rimligtvis till och med hans trötta golfkompisar borde ha reagerat över.

Efter några veckors total själslig dränering dumpade jag Mats. Lämnade tillbaka pärlorna. Knäppte upp brallorna och släppte en välgörande fjärt.

+ Män som inte ser på kvinnor som möbler
– Ojämställda relationer. Ni vet att de sällan håller va?

LÄS MER: Cissi Wallin: Du behöver inte starta ”Hesa Fredrik” varje gång du tränar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om dejting