Målgörare: Manchester Citys Sergio Agüero och Middlesbroughs Marten de Roon.
Målgörare: Manchester Citys Sergio Agüero och Middlesbroughs Marten de Roon.

Manchester City var på väg mot en komfortabel seger i Premier League mot Middlesbrough – men så dök Marten de Roon upp och nickade in kvitteringen på tilläggstid.Matchen slutade 1–1.

Kvitteringsmålet kom egentligen helt oväntat, Middlesbrough hade varit tillbakapressat i mer eller mindre hela matchen.

Adama Traoré byggde upp anfallet, där bollen efter en rensning hamnade hos ytterbacken George Friend, vars bra slagna inlägg nådde de Roon i straffområdet.

– Det var helt galet. Första halvlek rörde vi knappt ens bollen, men vi gjorde det bättre i andra. Jag vet inte vad jag tänkte, men jag sprang in i straffområdet och fick in bollen. En otrolig poäng att få med oss, sade de Roon i Viasat Sport Premiums direktsändning.

Sensationell poäng

Poängen var sensationell med tanke på Citys överlägsenhet, om inte annat på pappret, och att de slog Barcelona i Champions League bara för några dagar sedan.

Citys ledningsmål gjorde av Sergio Agüero – hans 150:e mål för klubben och åttonde för säsongen – när han fick in Kevin de Bruynes inlägg, men det blev inte roligare än så för hemmapubliken och managern Pep Guardiola.

Det är andra bortamatchen i rad som Middlesbrough snor med sig en poäng, senast var det mot Arsenal.

Chelsea imponerade

Chelsea toppar Premier League-tabellen efter en imponerande insats mot Everton.

Matchen slutade 5–0 efter att Eden Hazard och Pedro Rodríguez haft varsin riktigt bra kväll. Hazard var planens bästa spelare, och gjorde dessutom två mål, medan Rodríguez spelade fram till Marcos Alonsos 2–0 och Hazards 4–0 och sedan sköt in 5–0-målet själv.

Sunderland – utan skadade Sebastian Larsson – tog säsongens första seger när laget vände och vann mot Bournemouth, 2–1. Jermain Defoe slog in segermålet en kvart från slutet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset