Viktor Claesson, längst till höger, i samband med lördagens träning på Friends Arena.
Viktor Claesson, längst till höger, i samband med lördagens träning på Friends Arena.

Trots många rykten blev Viktor Claesson kvar i Elfsborg – men fick ett tröstpris: inkallad som reserv till A-landslaget.– Det är kul att vara med och försöka bidra med så mycket som man kan, säger han.

24-årige Viktor Claesson har gjort 28 mål på 124 allsvenska matcher för Elfsborg. Under sommaren var dock den offensiva mittfältaren på väg bort. Bland annat rapporterade TV4:s Fotbollskanalen att Boråsklubben nobbade ett bud på 13 miljoner kronor från Slavia Prag.

Men när transferfönstret bommade igen var Claesson kvar.

– Jag var nära där, men jag får köra på i Elfsborg och får hoppas att det kommer i framtiden i stället, säger han.

Han vill inte "gå in på detaljer" till varför flytten uteblev, men svarar jakande på frågan om det "var mellan klubbarna".

– Det är tungt så klart, när det väl händer, men man får försöka infinna sig i det och jobba på.

Några dagar tidigare hade Claesson i alla fall blivit inkallad till landslaget, som reserv för skadade Robin Quaison som i sin skulle ersätta skadade Albin Ekdal i uppladdningen inför VM-kvalet mot Nederländerna på tisdag.

– Jag tycker att man får chansen på träningarna och sen är det inte så att jag räknar med att få starta, men det är kul att vara med och försöka bidra med så mycket som man kan på träningarna, säger Viktor Claesson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset