Donald Trump och Hilary Clinton, här fotograferade i samband måndagens debatt inför presidentvalet.
Donald Trump och Hilary Clinton, här fotograferade i samband måndagens debatt inför presidentvalet.

Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton anklagar sin motståndare, republikanen Donald Trump, för att ha brutit mot USA:s handelsembargo mot Kuba.

Clinton hänvisar till en artikel i tidskriften Newsweek, som visar hur Trump 1998 i samband med en affärsresa för sitt hotell- och kasinoföretag hade utgifter på motsvarande 583 000 kronor i Kuba. Sådana affärer var då illegala utan särskilt tillstånd av amerikanska regeringen.

"Det verkar som att Trump brutit mot lagen och agerat i strid med nationens intresse", kommenterar Clinton i en tweet som citeras av Newsweek.

De båda presidentkandidaterna har nu också inlett sina kampanjer i Iowa i Mellanvästern – en av de vågmästardelstater som kommer att avgöra valet i november. Förhandsröstandet startade där på torsdagen.

Iowa har länge varit en viktig anhalt på vägen till Vita huset. Barack Obamas vinst där 2008 ledde till slutseger i presidentvalet, och 2012 lyckades han nästan säkra återvalet i samma delstat.

Men Hillary Clinton har tvingats se sitt parti tappa greppet om Iowa på sistone. Donald Trump leder i de senaste opinionsundersökningarna med nästan fem procentenheter.

Både Clinton och Trump anser att förhandsröstandet i Iowa kan fälla avgörandet.

– Mer än 40 procent av väljarna valde att förhandsrösta 2012, vilket gjorde att Obama kände till utgången i delstatsvalet flera dagar före valdagen, säger en av Clinton kampanjarbetare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset