Hillary Clinton vid sitt första framträdande efter valförlusten.
Hillary Clinton vid sitt första framträdande efter valförlusten.

– Jag uppmanar er att inte ge upp de värden vi delar.Det sade Hillary Clinton under sitt första offentliga framträdande veckan efter förlustvalet mot Donald Trump.

– Under den senaste veckan har många frågat sig själva om USA är det land som de trodde att det var. Oenigheterna som blottades i det här valet är djupgående, men lyssna när jag säger det här: Amerika är värt det, sade Clinton i ett tal vid en välgörenhetsgala för Children's Defense Fund.

Clinton hedrades vid evenemanget för sitt engagemang för organisationen, som hon först arbetade för som ung advokat på 1970-talet innan hon tog plats i styrelsen.

– Jag medger att det inte var det lättaste att komma hit i kväll. Några gånger den här veckan har jag bara velat sätta mig med en god bok eller våra hundar och aldrig lämna huset igen, sade hon.

Hon försökte uppmuntra många i publiken som var besvikna över valutgången.

– Som jag sade förra veckan, vår kampanj handlade aldrig om en person eller ens ett val. Det handlade om landet som vi älskar och om att bygga ett Amerika som är hoppfullt, inkluderande och med stort hjärta. Jag började inte jobba för samhället för att ha en högt uppsatt tjänst.

Hon nämnde inte Trumps namn, men talade om att många barn är rädda för att deras föräldrar kommer att deporteras, och uppmanade åhörarna att inte ge upp de gemensamma värderingarna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset