Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton (till vänster) och republikanernas kandidat Donald Trump i ett fotomontage. Arkivbild.
Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton (till vänster) och republikanernas kandidat Donald Trump i ett fotomontage. Arkivbild.

Om det var presidentval i dag skulle Demokraternas kandidat Hillary Clinton segra i de tre viktiga delstaterna Florida, Ohio och Virginia, visar en ny opinionsundersökning som Ipsos har gjort på uppdrag av Reuters.

De tre delstaterna är så kallade "swing states" där valresultatet brukar vara jämnt mellan Demokraternas och Republikanernas presidentkandidater.

Mätningen visar också att Hillary Clintons chanser att vinna presidentvalet den 8 november över republikanen Donald Trump är 95 procent. I hela USA har hon sex procentenheters försprång och hon leder i 19 delstater inklusive de flesta av dem med störst befolkning och som därför påverkar valresultatet mest.

För tillfället skulle Clinton få minst 268 röster i elektorskollegiet, det organ som till slut utser nästa president.

Donald Trump skulle vinna minst 179 elektorsröster och minst 21 delstater, de flesta med ett mindre antal väljare.

I nio delstater, inklusive Pennsylvania, Michigan och North Carolina, är det nu jämnt mellan de båda kandidaterna.

I Alaska, Wyoming och Washington D C är urvalet svarande för litet för att det ska kunna gå att dra några slutsatser på delstatsnivå.

I ett genomsnitt av de senaste opinionsundersökningarna, som redovisas av Real Clear Politics, har Hillary Clinton ett försprång på 5,4 procentenheter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset