Hillary Clinton är favorit hos spelbolagen.
Hillary Clinton är favorit hos spelbolagen.

Hos de internationella spelbolagen är Hillary Clinton en tydlig favorit som nästa president i USA.En satsad tia ger i nuläget mindre än tolv kronor tillbaka på demokraternas kandidat.

Hos spelbolagen Unibet och Betsson stod Clinton under tidig kväll i 1,18 gånger pengarna. Republikanernas Donald Trump står i sin tur i 5,00 gånger pengarna (Betsson) respektive 5,10 (Unibet). Sedan lunchtid på tisdagen har oddsen stärkts i Clintons favör.

Just spelbolagen har historiskt sett varit framgångsrika när det gäller att förutse vinnare. Unibet skriver i ett pressmeddelande att i samband med valet 2012 tippades inte bara korrekt vinnare, Barack Obama, utan även oddsen stämde överens i 49 av 50 delstater där enda överraskningen var Florida.

Jämnt i North Carolina

Även i år erbjuder flera företag spel på vinnare i olika delstater. I vågmästarstaten North Carolina är oddsen helt jämna – 1,83 – på båda kandidaterna hos Bet365 medan Demokraterna och Clinton bär ett tydligt favoritskap i Florida, 1,40 gånger pengarna, medan Republikanerna ger 2,75.

För den som vill ha ett annorlunda spelalternativ försöker bolagen även locka med så kallade "proposition bets", det vill säga inte regelrätta spel på vinnare utan mera udda alternativ.

Vilken färg väljer Clinton?

Betsson ger till exempel 8,50 gånger pengarna på att Trump vinner valet men också hävdar att "Clinton är en skurk/bedragare i samband med att han svär presidentseden".

Ett annat alternativ är Clinton segrar men hon och maken Bill även bär matchande färger på kläderna vid installationen av USA:s president.

Det ger å andra sidan bara 4,70 gånger pengarna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset