– Jag mår toppen, försäkrade Hillary Clinton även några timmar efter det att hon vacklande fått lämna en minnesceremoni i New York. Arkivbild.
– Jag mår toppen, försäkrade Hillary Clinton även några timmar efter det att hon vacklande fått lämna en minnesceremoni i New York. Arkivbild.

Hillary Clinton säger i en intervju att hon "mår bra", dagen efter att det blev känt att hon drabbats av lunginflammation och ställde in en tvådagarskampanj i Kalifornen. På fredag räknar Clintons stab med att hon ska vara tillbaka igen

Demokraternas presidentkandidat berättade först inte om att hon hade lunginflammation för medier eftersom hon tänkte att det inte var "någon stor sak".

– Jag trodde inte att det skulle bli en sådan stor grej. När sådant sker med dig och du är en upptagen och aktiv människa, då fortsätter du framåt, säger Clinton i en telefonintervju med CNN.

För att bemöta alla rykten twittrade först Clinton i måndags kväll: "Jag mår bra och blir bättre. Som alla som någonsin har varit hemma sjuka från jobbet är jag bara angelägen om att få komma tillbaka ut. Vi ses på banan snart".

Lämnade på ostadiga ben

Sedan framträdde hon i en tv-intervju med CNN, där hon säger att hon redan känner sig "så mycket bättre" och att hon ignorerade sina läkares råd att vila.

Clinton drabbades av uttorkning under en minnesceremoni för offren för 11 september-attackerna i New York i söndags, något som sägs kunna få stor påverkan på hennes satsning på Vita huset.

Videoinspelningen av Hillary Clintons vacklande steg är det sista hennes presidentkampanj behöver, och frågorna har hopat sig. Varför teg kampanjen om att demokraten var sjuk i lunginflammation? Och hur stark är 68-åringen egentligen?

Nu säger hon till CNN att hon kände sig yr och tappade balansen, men aldrig svimmade och att hon kände sig bättre så snart hon kommit in i bilens luftkonditionering.

Washington på fredag

På tisdagen rapporterade MSNBC att Clinton kommer att återgå till sin valkampanj på fredag och enligt tv-bolaget kommer beskedet från hennes kampanjstab. Clinton kommer enligt planen på fredag att framträda vid evenemanget "Black Women's Agenda" i Washington. Men planerna kan ändras om hon ännu inte känner sig kry på fredag, skriver Reuters.

Själv förklarar Hillary Clinton tidigare i CNN-intervjun att hon tyvärr inte lyssnade på läkarnas råd när hon blev sjuk.

– Jag skulle vila i fem dagar, det var det de sade mig i fredags, och jag följde inte det väldigt kloka rådet.

Clinton konstaterar samtidigt att hon tycker att det är märkligt att saken fått sådant stort genomslag.

– Folk vet mer om mig än nästan någon annan offentlig person... Jämför allt du vet om mig med det du vet om min motståndare. Det är dags att han avslöjar samma saker som jag har gjort i flera år, säger hon och syftar på republikanen Donald Trump.

– Det är verkligen tid för honom att mätas på samma sätt, inte bara som mig, utan som vem som helst som hade sökt det här jobbet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset