Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton.
Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton.

Hillary Clinton säger att hon är "övertygad" om att FBI:s granskning av nyupptäckta mejl inte kommer att ändra byråns uppfattning om att hon inte ska åtalas.Hon ber FBI om en snabb utredning, bara elva dagar före presidentvalet.

Det var vid en hastigt utlyst presskonferens som Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton uppmanade FBI att jobba snabbt med att granska mejlen, som den federala polisen på fredagen meddelade att den hittat.

– Det amerikanska folket förtjänar att få all och fullständig fakta omedelbart, säger Clinton under den korta presskonferensen.

FBI släppte bomben efter att nya mejl upptäckts i samband med en utredning kring den tidigare kongressledamoten Anthony Weiner, som misstänks ha skickat sex-sms till en 15-åring.

– Det är absolut nödvändigt att FBI förklara vad det gäller, vad det än är, utan dröjsmål, säger Clinton.

FBI-chefen James Comey meddelade att mejl hittats i ett brev till kongressen, där han påpekar att det ännu inte går att avgöra vilken betydelse de har eller hur lång tid utredningen kan komma att pågå, något som Clinton tog upp under mötet med pressen.

– Jag är övertygad om att vad det än är kommer det inte att ändra beslutet som fattades i juli, säger hon.

FBI:s rekommendation i juli var att inte väcka åtal mot Hillary Clinton för att hon använt sin privata e-post under sin tid som utrikesminister.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset