Donald Trump kallade en journalist för en "oförskämd, fruktansvärd person".
Donald Trump kallade en journalist för en "oförskämd, fruktansvärd person".

En CNN-reporter har blivit portad från Vita huset efter att ha hamnat i en hätsk ordväxling med Donald Trump – och kallats för en “oförskämd, fruktansvärd person” av presidenten. 

Under onsdagens pressträff kommenterade Donald Trump resultatet i mellanårsvalet, och öppnade därefter upp för journalisternas frågor.

Jim Acosta, politikreporter på CNN, försökte utkräva svar från Trump om hans syn på de migranter som vandrar genom Centralamerika på väg mot USA. Trump har tidigare kallat migranterna för en “invasion”, en beskrivning han stod fast vid under pressträffen.

Journalisten och presidenten hamnade då i en hätsk ordväxling.

– Ärligt talat, jag tycker att du ska låta mig styra landet, så kan du sköta CNN. Och om du gjorde det, skulle era tittarsiffror vara mycket bättre, sa Trump.

”Folkets fiender”

När Jim Acosta sedan inte gav ifrån sig mikrofonen, utan istället började fråga presidenten om Rysslandsutredningarna, kallade Donald Trump bland annat honom för “en skam för CNN” och en “oförskämd, fruktansvärd person”.

– Sätt dig ner, när ni rapporterar fejkade nyheter är ni folkets fiender, sa Trump till Costa.

Inte längre välkommen

Nu har Jim Costa portats från Vita huset och har tvingats att lämna ifrån sig sin pressackreditering.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Donald Trump CNN