Coca Cola ska enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg vara intresserade av att använda cannabissubstanser i drycker. Arkivbild.
Coca Cola ska enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg vara intresserade av att använda cannabissubstanser i drycker. Arkivbild.

Läskedryckstillverkaren Coca Cola för just nu diskussioner med en kanadensisk marijuanaproducent, enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg. Syftet ska vara att eventuellt tillverka drycker som innehåller cannabidiol.

Läskjätten letar alternativa inkomstkällor till den mer traditionella dryckesbranschen, och har därför börjat kika på cannabisbranschen, enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

Enligt uppgifter till Bloomberg handlar det framförallt om att Coca Cola är intresserade av att använda sig av det psykosfria ämnet cannabidiol (CBD), en av substanserna i cannabis, som i vissa länder kan användas lagligt vid till exempel smärtlindring.

LÄS MER: Kanada legaliserar cannabis

– Vi tittar just nu noggrant på tillväxten av CBD som en ingrediens i wellness-drycker runt om i världen. Utvecklingen sker snabbt, men inga beslut har tagits ännu, säger Coca Colas talesperson Kent Landers till Bloomberg.

Enligt uppgifter till Bloomberg har Coca Cola valt att vända sig till den kanadensiska cannabisproducenten Aurora, eftersom cannabis kommer att legaliseras i Kanada från den 17 oktober i år.

Uppgifterna om det eventuella samarbetet har vare sig bekräftats eller dementerats av någon av parterna.

LÄS MER: Medicinsk cannabis blir laglig i Danmark – det här behöver du veta

Sedan tidigare har bland annat den mexikanska öltillverkaren Corona inlett samarbeten med kanadensiska marijuanatillverkare.

LÄS MER: Corona vill bli störst på cannabisöl – satsar 1,6 miljarder

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset