Colin har inga kompisar som vill komma på hans födelsedagskalas, men redan en månad innan han fyller 11 år har gratulationer från hela världen börjat strömma in till tioåringen som bor i Kalamazoo i den amerikanska delstaten Michigan.

Facebook

”Jag är Colins mamma och jag skapade den här Facebooksidan till min fantastiska, underbara, utmanande son”, skriver modern på sidan Happy birthday, Colin.

Allt började när Colin, som har diagnosen Aspergers syndrom, fick frågan vilka han tänkte bjuda på kalaset. 

– Vi pratade om hans förestående födelsedag och han sa att han inte ville ha något kalas, säger hans mamma Jennifer till Woodtv.com.
 
– Och när jag frågade varför han inte ville ha något kalas sa han ”Mamma, vem ska jag bjuda? Jag har inga vänner."
 
I stället skapade hon en Facebooksida i förhoppningen att han skulle få hälsningar från vänner till familjen. Sidan lades upp den 2 februari. Dagen därpå hade den gillats av 50 personer och på onsdagen var antalet "likes" uppe i över 900 000.
 
 
Colin själv är omedveten om hur populär han är – hans mamma Jennifer tänker inte berätta för honom om sidan förrän på hans födelsedag den 9 mars.
 
Då lär miljontals ha gillat sidan eller skickat hälsningar. Under de få minuter som Metro följde sidan ökade antalet "likes" med flera tusen.
 
 
LÄS ÄVEN:
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset