Den pakistanske partiledaren och tidigare cricketstjärnan Imran Khan håller ett brandtal mot korruption inför tusentals anhängare i Rawalpindi i augusti. Arkivbild.
Den pakistanske partiledaren och tidigare cricketstjärnan Imran Khan håller ett brandtal mot korruption inför tusentals anhängare i Rawalpindi i augusti. Arkivbild.

Den pakistanske oppositionspolitikern och tidigare cricketstjärnan Imran Khan har lagt fram sin plan för förändring i landet. PTI-partiledaren tänker iscensätta en Occupy Islamabad-protest, där partiarbetare blockerar vägar och ingångar till myndighetsbyggnader.

– (Premiärminister) Nawaz Sharif kommer att tvingas att avgå eller stå till svars för sin påvisade korruption, sade Khan vid ett möte med affärsledare härom dagen, enligt den pakistanska tidningen Dawn.

Det är oklart exakt när protesten ska äga rum. Enligt Dawn har Khan tidigare talat om 30 oktober som sista datum.

Khan, känd för sin karisma och sina eldiga tal, var den konservative PML-N-ledaren Sharifs rival vid det historiska parlamentsvalet 2013 – det första i det konflikthärjade landet som följde på att en demokratiskt vald regering suttit en hel mandatperiod.

Lahorefödda Kahn, en av Pakistans mest kända personer, grundade Pakistanska rättviserörelsen (PTI) i mitten av 1990-talet. Det brukar beskrivas som en sociopolitisk rörelse, ett mittenparti som kämpar mot korruption och vill se utbildningsmöjligheter för alla. Kahn är samtidigt starkt kritisk mot USA och dess drönarkrigföring.

K.M. Chaudary/AP/TT
Tusentals anhängare lyssnar på den cricketspelande PTI-ledaren Imran Khan när han talade i sin födelsestad Lahore i september.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset