Det blir, på papperet, relativt lätta matcher för Fnatic och Ninjas in Pyjamas i inledningen av den stundande majorn.

De sittande Katowice-mästarna Fnatic och Ninjas in Pyjamas är de två svenska lagen i Challenger stage under majorn i Polen. Under onsdagen stod det klart vilka våra svenska hopp får möta i sina inledande matcher.

Vilka lag som får möta vilka har avgjorts genom att lagen själva har fått rangordna sina motståndare. Det lag som fått flest förstaseed-poäng har fått förstaseed och så vidare. Därefter har det laget som rankats högst fått möta det lag som rankats lägst i den inledande omgången.

LÄS MER: Heroic får ett ansiktslyft – här är nya logotypen

Intressant nog var det Fnatic som rankades högst av motståndarna i Challenger stage vilket gör att de kommer få möta sistaseeden Vici Gaming. Ninjas in Pyjamas fjärdeplats i rankningen gör att de får möta det brasilianska laget Furia som blev 14:e seed.

Båda mötena ser på papperet ut som enkla vinster för svenskarna.

LÄS MER: CS-stjärnans autograf stoppas – var för snuskig

Det här är majorns tre omgångar

Majorn spelas i tre omgångar: Challengers stage, Legends stage och Champions stage

Challengers stage är egentligen bara en annan benämning på ett kval till Legends stage som i sin tur är ett kval till slutspelet, också känt som Champions stage. Ett lag som spelar i Challenger stage måste sluta topp åtta för att ta sig vidare till nästa steg där de också måste sluta topp åtta för att ta sig till slutspel.

Lagen som tar sig vidare till Legends stage är automatiskt kvalificerade för Challengers stage, alltså slutspelet, nästa major-turnering.

Lagen som tar sig vidare till Champions stage blir Legends och är vid nästa major garanterade en plats i Legends stage.

LÄS MER: Fnatic får chansen att försvara sin VM-titel i WESG


Annons:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset