Noth-spelaren Markus "Kjærbye" Kjærbye har inget specifikt med uttalandet att göra.
Noth-spelaren Markus "Kjærbye" Kjærbye har inget specifikt med uttalandet att göra.

Esportare utsätts för en stor mängd hat från besvikna fans. Nu står CS:GO-scenen upp mot hatet som inte sällan handlar om förhoppningar att spelare ska dö.

Under måndagen publicerade det danska laget North en tweet med ett urval av hat som som riktas mot det och dess spelare. Önskningar om att de eller deras nära och kära skulle drabbas av dödliga sjukdomar, förhoppningar om att de ska dö och allmänt hat.

I meddelandet tar North stark ställning emot beteendet som de ofta möts av och att det här är något som communityn gemensamt måste ta tag i för att få stopp på.

LÄS MER: HeatoN: För första gången har Faze fem riktiga stjärnor

Det dröjde heller inte länge innan fler lag och kända profiler inspirerades och anslöt till uppropet som kräver bättre ton i esporten under #stoptoxicity.

LÄS MER: Här fajtas Spider-man på ”CS:GO-bron” i nya trailern

Den svenske CS:GO-spelaren Jacob ”Pyth” Mourujärvi svarade genom att berätta att till och med hans familj fått dödshot när han tidigare i karriären förlorat matcher.

Stora organisationer som Cloud 9, Rogue, Penta, Liquid, SK, NRG, Mousesports, SK med flera stämde in i budskapet och applåderade North för att ta ställning. Hyllningar och medhåll fortsatte att strömma in även under tisdagen.

LÄS MER: Krimz skuldkänslor efter flushas avhopp från Fnatic

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset