Unn Edberg är chefredaktör för tidningen Finansliv. Hon blev förvånad när någon tog hennes cykel – inne i kontorsbyggnaden.
Unn Edberg är chefredaktör för tidningen Finansliv. Hon blev förvånad när någon tog hennes cykel – inne i kontorsbyggnaden.

Plötsligt var cykeln borta när Unn, 42, skulle cykla hem från jobbet. Men efter ”tjuvens” fina lapp är allt förlåtet. ”Det var ett väldigt gulligt förlåt.”

När Unn Edberg, 42, skulle ta cykeln hem från jobbet i torsdags möttes hon av samma sak som tusentals svenskar varje år. Cykeln var väck.

– Det är ett garage som hör till jobbet där man kommer in med en tagg, otroligt förvånad över att cykeln inte stod där, säger hon till Metro.

Unn blev irriterad och fick ta tunnelbanan hem till Solna från jobbet i centrala Stockholm. 

– Jag letade inte mer och antog att den var stulen. I måndags efter jobbet köpte jag en ny cykel, säger Unn, som säger att hon hatar att ta tunnelbanan. 

► LÄS MER: Cykeltjuven tipsar: Så skyddar du dig från stöld

I och med det var hoppet om att återse den silvergrå cykeln – som hon köpt för fyra år sedan när hennes förrförra cykel blev stulen – borta.

Men plötsligt stod cykeln där igen. Med en handskriven lapp och en godispåse fäst på styret. På lappen förklarade ”tjuven” var som hade hänt:

”Förlåt, förlåt, förlåt. Min kollega bad mig ta upp hennes cykel till kontoret då hon ej fick den med sig hem en dag & jag tog fel cykel. Jag ber 1000 gånger om ursäkt för att jag strulat till ditt liv!” 

► LÄS MER: Han stjäl cykeln mitt på dagen – mitt i Stockholm

Unn blev både rörd och glad över lappen. Om ”tjuven” vill träda fram behöver han eller hon inte vara rädd för en utskällning – tvärtom. 

– Misstag kan alla göra och det var ett väldigt gulligt förlåt, vissa kanske skulle bara ställa tillbaka cykeln utan att säga något. 

Nästa gång cykeln försvinner – permanent eller tillfälligt –har hon i alla fall en i reserv.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset