Programledaren Victoria Dyring hämtar sina bästa reseminnen från Italien, men det är en vistelse i Afrika som har berört henne mest. Vad hon aldrig reser utan? En clownnäsa.

Carl-Johan Söder

Victoria Dyrings bästa reseminne är ett bröllop i Syditalien.

Värsta reseminne … 

– Det sammanfaller med mitt mest intressanta resminne som är från Niger
i Afrika, ett av världens allra fattigaste länder. Jag besökte de spetälskas stadsdel och bilderna därifrån har etsat sig fast på näthinnan. Så mycket elände men samtidigt en sådan livsglädje som de sjuka visade upp.

Bästa reseminne …

– Ett bröllop med bara en massa italienare i Polia i södra Italien där jag bodde i ett rum insprängt i en klippa. Helt magiskt och en alldeles fantastisk fest.

Favoritresmål …

– En gård i Toscana i norra Italien dit jag återvänder år efter år. Där får man det allra bästa av Italien. Det är vansinnigt god mat, fantastiskt folk och skönt väder.
I Italien är barn aldrig något problem utan välkomna överallt och det är otroligt värdefullt när man reser som barnfamilj.

Det packar jag alltid ner
i resväskan … 

– Jag har faktiskt alltid en clownnäsa med mig i resväskan. Den har jag haft med mig på alla mina resor i flera år nu. Man skulle kunna säga att det är lite som en maskot, en turmaskot. Och man vet aldrig när man kan få användning för den. Jag har flera stycken i fall jag skulle tappa bort en.

Det första jag gör på
hotellrummet …

– Jag går runt och luktar i rummet. Det har hänt allt för många gånger att man möts av rök- eller avloppslukt.

Restipset … 

– Försök att resa med ett så öppet sinne som möjligt och fastna inte i alla dina förväntningar. Det är fantastiskt att få uppleva nya platser och nya kulturer. Därför tycker jag att man bara ska ta in och försöka njuta av att vara någon annanstans där man aldrig varit förut.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset