Brevlådorna finns på sex platser i Stockholm.
Brevlådorna finns på sex platser i Stockholm.

På flera platser i Stockholm är brevlådorna nu regnbågsmönstrade. Brevlådorna har dock ingenting med Eurovision song contest att göra, i alla fall inte så mycket.

På flera platser i Stockholm ser brevlådorna lite annorlunda ut. Istället för att vara enfärgade i blått eller gult är de nu regnbågsfärgade. De regnbågsfärgade brevlådorna, som är placerade på flera platser i Stockholms city, har dock ingenting med faktumet att Eurovision song contest äger rum i Stockholm i helgen att göra.

► LÄS MER: 20-tal personer gick i SD-profilens Pride-tåg


Den 4 maj började Postnord att sälja det så kallade Pridefrimärket, och som enligt Postnord innebär att "man kan skicka fysiska kärlekshälsningar till hela värlen med Prideflaggan på". Och brevlådorna har dekorerats för att uppmärksamma de nya frimärkena.

– Det är sammanlagt sex stycken brevlådor det rör sig om, och de kommer ha dekalerna fram till den 14 maj, säger Anne Jiremar på Postnords presstjänst.

Brevlådorna fungerar alltså som en reklamkampanj för det nya Pridefrimärket, men enligt Anne Jiremar har Postnord dragit lite nytta av att Eurovision song contest äger rum samtidigt.

Anne Jiremar är heller inte orolig för att man kommer bli förvirrad av de nya brevlådorna som gör det något svårare att se vilken brevlåda som är för inrikespost och vilken som är för lokal post.

– Nej, det har vi inte uppfattat att man skulle kunna göra.

► LÄS MER: Här blir hela gatan en regnbåge inför Reykjavik Pride

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset