Ju oftare män får utlösning desto bättre. Ny forskning visar nämligen att risken att drabbas av cancer i prostatan minskar ju oftare män får orgasm.

Alamy

Det är bra att få utlösning ofta, visar ny studie vid Harvard. 

Det är forskare vid amerikanska Harvard school of public health som har studerat uppgifter om 32 000 män, som har fått svara på frågor om hur ofta de fått orgasm i olika stadier av sitt liv, skriver Dagens nyheter. 

I studien ansågs det att få utlösning ofta om man fick det 21 gånger på en månad, medan 4-7 utlösningar i månaden betraktades som sällan. 

Hur ofta männen fick orgasm jämfördes sedan med deras prostatabesvär. Och studien, som har publicerats av American urological association, konstaterar en mycket tydlig relation mellan cancer i prostatan och ett lägre antal orgasmer. Med andra ord: ju oftare männen hade fått utlösning desto mer sällan drabbades de av cancer i prostatan. 

Enligt forskarna bekräftar studien tidigare liknande resultat, men man går inte så långt som att slå fast ett definitivt samband, skriver DN. 

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige, enligt Vårdguiden. Varje år diagnosticeras 9 000 män i landet med sjukdomen och fler än var tionde man får diagnosen någon gång i sitt liv.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset