I över en vecka har det skrivits om hur Elijah Wood reser runt i Sverige.
I över en vecka har det skrivits om hur Elijah Wood reser runt i Sverige.

I flera dagar har Sagan om ringen-stjärnan gäckat svensk lokalpress genom att dyka upp på olika orter i norra halvan av landet. Men vad gör han här?

”Frodo” har tagit sig långt från sitt behagliga och varma Fylke. Men inte ens 35 minusgrader avskräcker hobbiten som en gång trotsade Mordors gränser. Han är nämligen på nytt uppdrag, att utforska Sverige.

Sedan den 28 december har det skrivits om skådespelaren Elijah Woods besök i landet, då han först dök upp på restaurang Tuppen i Sundsvall. Sedan dess har han hunnit besöka bland annat Östersund och Boden.

LÄS MER Elijah Wood gäst-dj i Stockholm

Nu avslöjar Aftonbladet anledningen till hans turné. Skådespelaren är på resa med vad som uppges vara hans flickvän, danska tv-producenten Mette-Marie Kongsved.

– Han är på semester med sin flickvän, de ville nog uppleva vårt arktiska klimat och vad vi gör här uppe. De flesta som kommer har fått tips av en vän och vi har haft ganska många från film- och modebranschen, säger hotellägaren Britta Jonsson-Lindvall till tidningen.

Treehotel har många gånger uppmärksammats internationellt med anledning av de speciella sviterna, i form av modernt designade trädkojor.

– De vill uppleva det arktiska klimatet och vad vi gör här. Det var minus 35 grader men det bekymrade dem inte, de tyckte nog bara det var spännande, säger Britta Jonsson-Lindvall till Aftonbladet.

Uppgiften om att Mette-Marie Kongsved skulle vara Elijah Woods flickvän har inte bekräftats. Skådespelaren och tv-producenten har dock jobbat tillsammans tidigare, och figurerat i varandras sociala medier, skriver Aftonbladet.

Här har Elijah Wood omskrivits (urval)

28 december: Restaurangen Tuppen i Sundsvall postar en bild på Elijah Wood på sin Facebook-sida, vilket uppmärksammas av såväl Sundsvalls tidning som flera rikstäckande medier.

30 december: Elijah Wood syns enligt bland annat Östersundsposten på Bilbolagets cafédel. Privatpersonen Emma Johansson tar en bild på Wood där han håller hennes son. Även Frösö handtrycks fabriksbutik postar en Facebook- och Instagram-bild på vad som uppges föreställa Elijah Wood och danskfödda producenten Mette-Marie Kongsved.

4 januari: Västerbottens-Kuriren uppmärksammar att privatpersonen Anna Hägglund har träffat Elijah Wood på OKQ8 i Åsele.

5 januari: Treehotel i Harads (Bodens kommun) postar en Facebook-bild på Elijah Wood och ägaren Britta Jonsson-Lindvall. Händelsen omskrivs av Norrländska Socialdemokraten (NSD).

Elijah Woods Twitter har varit tyst sedan den 28 december.

TT

LÄS MER: Elijah Wood ses röra sig uppåt i Norrland

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om elijah wood