Här är lite ”lebbsplaining” som förklarar varför kvinnor som har sex med kvinnor är mer nöjda med sitt sexliv.
Här är lite ”lebbsplaining” som förklarar varför kvinnor som har sex med kvinnor är mer nöjda med sitt sexliv.

Kvinnor som har sex med kvinnor får oftare orgasm och de är dessutom mer tillfredsställda sexuellt än heterosexuella kvinnor. Här är 8 anledningar till varför de är mer nöjda med sitt sexliv.

1. Aktuell amerikansk forskning visar att lesbiska kvinnor onanerar mer än både heterosexuella och bisexuella kvinnor.* Eftersom onani ger en ökad självkännedom och därmed ett bättre sexuellt och genitalt självförtroende ökar förutsättningarna för bra sex.

2. En penis eller dildo i slidan ger inte den största möjligheten orgasm för kvinnor. Om den används av kvinnor som har sex med kvinnor ses den ofta som ett komplement till andra aktiviteter och inte som huvudnumret. Med det sagt så njuter ändå många av omslutande sex med vibrerande, rörliga, hårda och mjuka dildos av olika storlek och varierande form. Även en och annan penis kan förekomma.

3. Kvinnor som har sex med kvinnor använder sig i högre utsträckning av turtagning i sitt sexliv. Detta innebär att de ger varandra samtidig njutning men de turas också om att få sexuell stimulans av den andra. Det kan också förlänga sexakten att ibland avstå från egen stimulans under tiden.

LÄS MER: Sen sexdebut – en stress för många 

4. Med mer oralsex finns större chans att uppnå orgasm. Heterosexuella cis-kvinnor (cis är en person som identifierar sig med det vid födseln tilldelade könet) förväntar sig det i mindre utsträckning och ber också mer sällan om att få bli slickade.

5. Till skillnad från heterosexuella förväntar sig många kvinnor som har sex med kvinnor orgasm i mycket högre utsträckning när de har sex. Föreställningen om att ett kort samlag skall kunna räcka för att uppnå en härlig orgasm finns inte.

6. Sexakten mellan kvinnor är längre än hos heterosexuella par. I genomsnitt håller kvinnor som har sex med kvinnor på i 30–45 minuter. Detta att jämföra med par i andra typer av relationer, som använder i snitt 15–30 minuter för en sexstund.

7. Kreativitet, experimentlusta och tålamod är mer utmärkande för kvinnor som har sex med kvinnor än för män som har sex med kvinnor.* Det finns inte ett lika starkt manus för hur sex skall gå till. Därmed skapas ett större utrymme till kreativ upptäckarlust för vad som kan vara skönt både för en själv och för ens partner(s).

8. Cis-kvinnor som har sex med cis-kvinnor känner en stor lättnad i att slippa rädslan över att bli oönskad gravid och att få allvarligare könssjukdomar. Nu är det inte så att det finns en lesbisk immunitet. Ingen går säker för de vanligaste sexuellt överförbara virussjukdomarna herpes och HPV-viruset.

LÄS MER: Svenska par – så ofta ligger vi

Källor

* Källor:
”Differences in Orgasm Frequency Among Gay, Lesbian, Bisexual, and Heterosexual Men and Women in a U.S. National Sample”, vetenskaplig artikel skriven av David A. Frederick, H. Kate St. John, Justin R. Garcia och Elisabeth A. Lloyd, i Journal Archives of Sexual Behaviour 2017 Feb 17
”Variation in orgasm occurrence by sexual orientation in a sample of U.S. singles”, artikel skriven av Garcia JR1, Lloyd EA, Wallen K och Fisher HE i den vetenskapliga tidskriften the Journal of Sexual Medicine, Nov 2014
”Ecological Models of Sexual Satisfaction among Lesbian/Bisexual and Heterosexual Women”, vetenskaplig artikel skriven av Alison W. Henderson, Keren Lehavot och Jane M. Simoni i Archives of Sexual Behaviour 2009, Feb
”Arousability and sexual satisfaction in lesbian and heterosexual women” vetenskaplig artikel av Emily M. Coleman, Peter W. Hoon och Emily F. Hoon, i The Journal of Sex Research Volume 19, 1983

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset