Facebook-appen till Iphone är en riktig batteritjuv.
Facebook-appen till Iphone är en riktig batteritjuv.

Facebook är en av mobilens största batteritjuvar. Och det hjälper inte att stänga av bakgrundsuppdateringen. Nu misstänker flera användare fusk.

Ett enkelt sätt att minska batteriförbrukningen för en mobilapp är att stänga av bakgrundsuppdatering. Men för Facebook verkar det inte hjälpa, rapporterar nu flera medier. I stället blir det bara värre.

I senaste operativsystemet till Iphone går det att se vilka appar som drar mest batteri, och det går även att se hur de gör det. Den som tycker att Facebook drar väldigt mycket batteri kan då få reda på hur mycket som dragits när appen varit igång, och hur mycket som dragits för att den körs i bakgrunden.

Men om du stänger av bakgrundsuppdateringen fortsätter Facebook dra lika mycket batteri ändå, skriver sajten Macstories.

”Det faktum att ett företag av Facebooks storlek inte kan optimera energiförbrukningen för sin IOS-app är helt enkelt löjeväckande. Om de kan, men inte vill (på grund av att de vill ha processer igång, till exempel konstanta notifikationer) – så är det ännu värre”, skriver sajten.


►LÄS MER: Här är batterimyterna som inte alls får din mobil att räcka längre


Flera användare rapporterar på sajter som Reddit, Twitter och officiella Appleforum att deras mobiler säger att Facebook Audio, alltså ljudet, står för en stor andel av batterianvändningen. Teorin är att appen försöker hitta andra kanaler att hämta data när bakgrundsuppdateringen stängs av. Därför rekommenderas användare att helt ta bort appen och använda Facebook i webbläsaren i stället.

”Detta är användarfientligt. Facebook skapar aktivt andra kanaler för att uppdatera appen i bakgrunden när användaren uttryckligen sagt att de inte vill att det ska ske. Ironiskt nog är det bästa sättet att minska batteri- och data-användningen på Facebook-appen att slå på bakgrundsuppdateringen igen. Men ännu bättre är att ta bort appen helt från telefonen”, skriver utvecklaren Nick Heer om Facebooks designval på bloggen Pixelenvy.

Metro har sökt Facebook via deras svenska pr-byrå.
 

►LÄS MER: Test: Iphone 6s – är det värt att betala 7 500 kronor för nya mobilen?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om mobiltelefon