Manchester Uniteds Ashley Young.
Manchester Uniteds Ashley Young.

Har du noterat regnbågsfärgade läktare och kaptensarmband under Premier League-matcherna den senaste veckan? Ligan vill stötta hbtq-personers rättigheter och göra det lättare för fotbollsspelare att komma ut.

Sedan i helgen har regnbågsfärgerna invaderat fotbollsarenorna runt om i England. Anledningen är att landets högstaliga, Premier League, stöttar ”Rainbow Laces-kampanjen” som är aktiv i slutet på november och början på december varje år.

Ligan vill främja jämlikhet och mångfald i en miljö som präglats av machokultur och en hätsk stämning på läktarna.

LÄS MER: 5 viktiga steg för att göra fotbollen mer inkluderande för hbtq-personer

Graeme Le Saux, tidigare försvarare i Premier League-klubben Chelsea, fick utstå homofobi och kränkningar under sin tid som aktiv på 1990- och början på 2000-talet.

Enligt honom har klimatet blivit bättre sedan dess.

– Tack och lov vet jag att ingen annan spelare kommer gå i genom vad jag gick igenom, attityden har förändrats så mycket. Det är inte perfekt, men jag tror att vi kommit långt under en relativt kort period, säger Le Saux till Chelseas hemsida.

Förutom att kaptensarmband, hörnflaggor och skyltar fått regnbågens färger har Premier League-klubbarna också gjort om sina loggor i sociala medier tillfälligt.

Och så här såg det ut när spelarna entrade plan inför matchen mellan Watford och Manchester City i tisdags:

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om fotboll hbtq