Under hastagen #rockasockorna sprider sig budskapet om att ha på sig olika strumpor – för att det är bra att vara annorlunda.
Under hastagen #rockasockorna sprider sig budskapet om att ha på sig olika strumpor – för att det är bra att vara annorlunda.

I dag har Sverige på sig olika strumpor. Under hashtagen #rockasockorna som Nathea Anemyr startat för sin syster med Downs syndrom sprids kärleken: ”Det är bra att vara annorlunda!”

På lördag är det internationella Downs syndrom-dagen. För att uppmärksamma detta skrev Nathea Anemyr ett inlägg på Facebook för hennes syster Noelle, 13, som har Downs syndrom.

Eventet går ut på att ha olika strumpor på sig för att sprida budskapet: ”Det är bra att vara annorlunda!”

Över 240 000 personer har i skrivande stund tackat jag till Facebook-eventet.

–  Hon är rätt cool med det här men hon tycker att det är jätteroligt att det fått så mycket uppmärksamhet och att en minister har ringt henne, säger  Erica Rinaldo till Metro.

►LÄS MER: Natheas kampanj gör succé på Facebook

Hennes event på Facebook har spridit sig som en löpeld på sociala medier. Överallt syns nu hashtagen #rockasockorna ta fart.

”Nu gör vi skolan och världen mer färgglad och mer kärleksfull! Hjälp mig göra den här skoldagen till en rolig dag full av färger! Hjälp mig fylla FB och Instagram med fötter i regnbågens alla färger! Dra på dig olika sockor du också och dela detta till alla du känner! ”, skriver Nathea i inlägget, med lite hjälp av sin mamma.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset