Kändissnackisar som paparazzibilden av en naken Justin Bieber och Kim Kardashians omtalade bild för Paper magazine förevigas med hjälp av barbies på Ronny Larssons instagramkonto A doll world after all.
Kändissnackisar som paparazzibilden av en naken Justin Bieber och Kim Kardashians omtalade bild för Paper magazine förevigas med hjälp av barbies på Ronny Larssons instagramkonto A doll world after all.

Som barn vågade Ronny Larsson aldrig önska sig en barbie trots att han älskade att leka med kusinens dockor. I vuxen ålder har han tagit revansch och med hjälp av barbies gör han nu succé på instagram.

Med en bild av en barbie omvandlad till Taylor Swift på en wrecking ball med Spotifys logga gjorde Ronny Larsson entré på instagram med kontot A doll world after all.

– Det började som en adventskalender där man från ett till 24 fick se tillbaka på olika kända snackisar, säger han.

Första bilden lades upp i december 2014 och Ronny Larsson trodde att kontot skulle göra succé direkt. Detta eftersom han med hjälp av dockorna gestaltade omtalade händelser kring kändisar som Kim Kardashian, Conchita Wurst och Nicki Minaj. Men antalet följare blev inte fler än 2 500. Men kanske berodde den tröga starten på att Ronny Larsson inte utnyttjat alla taggar.

► LÄS MER: Amanda, 23, hittade sin dubbelgångare på Instagram

Någonstans på nätet hittade Solange Knowles Ronnys bild föreställande hennes bröllop och eftersökte kreatören. Det ledde till att Beyoncés team kontaktade Ronny och la en order på dockorna.

– Kort efter fick jag en beställning på en ny omgång då Beyoncés dotter haft sönder en av dockorna, säger han.

Fler kändisar har visat tycke för bilderna på kontot. Drygt ett år efter att Ronny lagt upp den första bilden reinstade Amy Schumer en av Ronnys bilder. En bild som föreställde henne själv när hon låtsades ramla framför Kim Kardashian och Kanye West på Time 100 galan.

– Det var svinkul. Amy Schumer är en sådan som jag beundrar, hon är så cool och verkligen en personlig förebild, säger Ronny.

Efter att hon uppmärksammat bilden steg hans följare från 2 500 till över 44 000. Nicki Minaj anser att hans bilder är balla och kontot har uppmärksammats i utländska medier som Daily Mail och Seventeen.

– Det är jättehäftigt. Jag ser det som en extra sysselsättning men det är en originell idé och det är helt galet hur stort det har blivit, säger Ronny.

► LÄS MER:  Bulldoggen som är ”boss” på Instagram

Till vardags jobbar Ronny heltid som redaktör på QX och arbetet med att återskapa kändisögonblick till instagramkontot sker oftast hemma i soffan framför tv:n. Bilderna tar omkring två till tre timmar att skapa och han ser det som en kreativ hobby. Dockorna återanvänds till olika ögonblick då det inte är dockorna utan instagrambilden som Ronny ser som är själva produkten.

– Jag har bra koll på vad som händer och nu tänker jag alltid ”hur skulle det här göra sig som docka”, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset