Lagen i den europeiska League of legends-ligan får spela färre kartor.
Lagen i den europeiska League of legends-ligan får spela färre kartor.

För att öka engagemanget och locka fler tittare har Riot games beslutat sig för att gå tillbaka till bästa av en-formatet igen.

Skiftningen till BO3 i LCS blev inte så lyckat som spelföretaget Riot Games hade tänkt sig. Det som först togs emot som en positiv förändring har enligt Riots egna utvärderingar gjort League of legends-sändningarna och ligan svårare att följa och därför kommer de att med start nästa år att gå tillbaka till det tidigare bäst av en-formatet.

EU LCS kommer därmed att spelas som det tidigare gjorde där alla lagen möter varandra i BO1-matcher två gånger under en säsong.

LÄS MER: Följ de svenska framgångarna under Blizzcon på Metro Esport

Riot har i sin utvärdering tittat närmre på antalet tittare och engagemang och kommit fram till att publiken helt enkelt inte orkar hålla igång eller har tid att följa matcherna i BO3-formatet.

”Att fans kollar på ligan är livsviktigt för hållbarheten med lagen, rimliga löner och ligans framgångar i längden. Vi tror att tillbakagången till BO1 kommer göra ligan mer njutbar att följa, mer tillgänglig för fansen och bättre för ligans välmående”, skriver Riot i sitt uttalande.

LÄS MER: De små misstagen avgjorde – Fnatic utslagna ur Worlds

I samma uttalande beskriver de även Challenger series som ett misslyckande. Andraligan skapades som ett sätt för blivande proffs eller organisationer att visa framfötterna, men levde aldrig upp till sitt syfte, enligt Riot.

I stället ersätts Challenger series med en paneuropeisk turnering som spelas två gånger per år. Med det nya systemet hoppas Riot att League of legends-talanger ska få en bättre introduktion i proffsvärlden och en bättre chans att visa upp sig.

LÄS MER: Regerande mästarna SKT nära slås ut i Worlds-kvarten

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset