Isabella Löwengrip berättade förra veckan att hon vill bli mer miljömedveten, och att hon vill samarbeta med klimataktivisten Greta Thunberg. Nu kritiseras hon för dubbelmoral efter att ha publicerat en bild på Instagram från hennes weekendresa till Doha, Qatars huvudstad.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Vacay over the weekend ☀️

Ett inlägg delat av Isabella Löwengrip (@isabellalowengrip)

Precis som många andra influencers den senaste tiden har Isabella Löwengrip, 28, kritiserats för sitt frekventa flygande.

Förra veckan meddelade hon därför på sin blogg att hon kommer att anställa en CSR-manager som ska hjälpa hennes bolag med klimatsmarta val.

”Jag kan inte sluta resa men jag kan anställa en person som jobbar vid min sida för att se till att allt klimatkompenseras”, skrev hon och fortsatte:

”Titta på allas transport, hur vi kan hantera matsvinnet hemma och hur vi hanterar mina kläder. Allt allt allt.”

I samma veva sträckte hon också ut sin hand till klimataktivisten Greta Thunberg och bad henne om hjälp i hållbarhetsfrågan.

LÄS MER: ”Här är konserthuset som slutar flyga in artister: Vi är en del av problemet”

Nu kritiseras Isabella Löwengrip för dubbelmoral. Hennes beslut att åka till Qatar över helgen har fått många av hennes följare att rasa.

Inlägget har i skrivande stund fler än tusen kommentarer, varav många är besvikna.

”Inte kan du behöva vänta på att få din nya klimatanställda på plats innan du slutar åka på weekendresor med flyg? Dubbelmoral jfr ditt fina brandtal en vecka sen”, ”Dubbelmoral. Så trist. Måste avfölja” och ”Tydligt att utspelet till Greta var bara en PR-bluff för att rädda varumärket. Dessvärre är ett varumärke resultatet av allt du gör. Uselt”, är bara några av alla kommentarer som rasar in.

Samtidigt finns det några stycken i kommentarsfältet som önskar henne en trevlig resa.

”Alla kan behöva semester”, kommenterar en person.

Isabella Löwengrip skriver om resan på sin blogg.

”Jag har fått ha fötterna i sanden idag och njutit av solljuset. Sedan har jag unnat mig en massage och sovit. Jag känner hur trött jag är. Det blir bra med en liten paus under helgen. Jag behövde det.”

LÄS MER: ”Trendbrottet: Färre flyger utrikes”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset