Olyckan gjorde att Samuel inte vet hur det är att vara olycklig – och han kan inte sluta le. ”Livet är lite konstigt”.

Ibland hör man talas om en person som alltid har ett leende på läpparna. Men hur glad du än är ler du inte lika mycket som Samuel. Efter en nära döden-upplevelse kan han inte sluta le.

Som barn blev Samuel Bishop från Plymouth i England sexuellt utnyttjad av en pedofil, som senare dömdes för att ha förgripit sig på två andra barn, och kunde bara se mörker. 

– Jag var väldigt nere och ville avsluta allt så jag låste in mig i garaget och vred om tändningen till min motorcykel, säger han till Caters News. 

► LÄS MER: Nick blir full av chips och pommes frites

Sex timmar senare hittade hans mamma sin son livlös. På sjukhuset kunde ingen hjärnaktivitet avläsas och läkarna trodde att hoppet var ute. 

Efter tretton dagar i koma öppnade han plötsligt ögonen och började tala med läkarna – med världens största smajl på läpparna. Då var det bara 24 timmar innan respiratorn skulle stängas av.

– Läkarna har förklarat att delar av hjärnan som styr mina känslor är permanent skadade, säger han. 

► LÄS MER: Får epilepsianfall varje gång hon hör Ne-Yo

Nu kan han inte sluta le, ens när han talar om allvarliga saker som döden. Men det är inte bara ett påklistrat leende. Utöver det ovanliga tillståndet som drar i hans ansiktsmuskler är Samuel faktiskt också mycket lyckligare sedan självmordsförsöket förra året. Han säger att han glömt bort hur det är att vara olycklig.

– Jag har ingen aning om hur man är negativ nuförtiden och kan inte känna nedstämdhet så livet är lite konstigt. Ibland kan jag komma på mig själv med att le även när jag inte borde vara glad men jag kan inte kontrollera det.

Hans ovanliga hjärnskada kanske kan vara till hjälp framöver. Samuels resa tillbaka har nämligen bara börjat. Han behöver fortfarande rullstol under längre turer och lider av dåligt korttidsminne.

– Varje hjärnskada är unik och det är väldigt svårt att förutspå hur någons personlighet kan ändras till följd av skadan, säger Luke Griggs, talesperson för hjärnskadestiftelsen Headway till Caters.

► LÄS MER: Hon kan bara gå baklänges efter influensavaccin

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa