Christian Schoenenberger, Schweiz ambassadör i Sverige
Christian Schoenenberger, Schweiz ambassadör i Sverige

Vad är det som är så märkvärdigt med just det landet? För mig är svaret mångfald.

På en yta mindre än en tiondel av Sveriges, lyckas Schweiz klämma in höga berg och sydeuropeiska landskap, innovativa städer och charmiga byar, högteknologi och god mat, sport och konst.
Lägg sedan till fyra språk, många religioner, 26 lokala politiska system och ett engagerat civilsamhälle, allt sammanlänkat av ett förstklassigt transportsystem – då börjar du få en bild av Schweiz.

»Eftersom Schweiz är så mångfacetterat är chansen stor att du hittar just det du letar efter.«

Eftersom Schweiz är så mångfacetterat är chansen stor att du hittar just det du letar efter. Du kan testa äventyrssporter eller slappna av på ett elegant spa, övernatta i alpstugor eller trendiga cityhotell, utforska hembygd och finkultur, prova genuin lokal mat eller förstklassig gastronomi. Magasin Schweiz ger dig många goda skäl att planera en semester i Schweiz.

Men det finns ytterligare en anledning – att Sverige och Schweiz ofta förväxlas med varandra. Vi schweizare har inget emot det. Vi är båda  vänligt sinnade nationer och det är helt okej att förväxlas med en vän. Dessutom känns det ju naturligt att lära känna en god vän ännu bättre.
Trevlig resa till Schweiz!

Christian Schoenenberger, Schweiz ambassadör i Sverige

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset