Oskar Linnros.
Oskar Linnros.

Oskar Linnros är tillbaka med ny musik och i helgen intar den kritikerhyllade artisten scenen på Way out west. Här svarar han på tio frågor från Metro.

Det har gått fyra år sedan du sist släppte ett album. Varför valde du att ta en paus?

– Jag tog ingen paus faktiskt. Jag gjorde mer och bättre musik än någonsin hela tiden, sex dagar i veckan. Men jag valde att inte finnas på internet, tackade nej till att turnera och vara med i tv-program. Och man finns även när man inte syns.

Vad har du gjort under den här tiden?

– Försökt uppfinna nya kombinationer av tempon, ackordföljder och deprimerande texter. Sen har jag jobbat ideellt med en musikproduktionskurs, byggt ett musikbolag i min nya studio Dundra, rest och försökt vara en bättre pojkvän.

Vad inspirerade dig till att nu släppa ny musik igen?

– Insikten att det finns tillräckligt många åsikter 2017. Och att jag är mycket bättre på att försöka sätta ackord till mina och mina grannars känslor än på att twittra mina oorginella åsikter.

LÄS MER: ”Här är spelschemat för Way out west”

Vad vill du berätta med din nya musik?

– Att jag också har panik över vart landet och den lyckliga tvåsamheten verkar vara på väg. Men att det är jävligt gött med sorgliga melodier.

Kommer det ett nytt album?

– Det kommer mer musik, den 25 augusti släpps fortsättningen på ”Väntar” – ”Väntar på en” som består av tre nya låtar. Singeln heter Oavsett och är den mest känslomässiga låt jag gjort.

Du ska spela på Way out west nu i helgen – vad kan publiken där förvänta sig?

– Ögonkontakt, musik från Sveriges bästa musiker och lite ovanligt tolkad gospel.

Varför vill du göra Way out west?

– För att de bokar de bästa artisterna.

LÄS MER: ”Det här är Way out west i siffror”

Hur känns det att du nu ska komma ut på scenen igen?

– Sjukt kul och med stor tacksamhet till de som kommer och lyssnar! I pausen från turnerandet förstod jag att man som liveartist får vara komplex, precis som alla andra människor är en vanlig dag. Stolt, töntig, euforisk, kaxig och osäker samtidigt.

Förra året på Way out west återförenades du på scen med Daniel Adams-Ray. Hur var det?

– Det var askul att se Daniel live, det hade jag aldrig gjort förut. Men mäktigast var ljudnivån från publiken och vibben på scenen när jag kom ut oannonserad.

Kan publiken förvänta sig en överraskning i år igen?

– Är det en överraskning om jag svarar ja?

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om way out west