Det finns dock personer Trump hoppas kommer gå och rösta, vita arbetare och personer som inte brukar rösta i val.
Det finns dock personer Trump hoppas kommer gå och rösta, vita arbetare och personer som inte brukar rösta i val.

Donald Trump vet att han är svag bland unga kvinnor och minoritetsväljare. Donald Trump och hans kampanj satsar därför på att försöka få så få afro-amerikaner, unga kvinnor och latinos att rösta i valet den 8 november.

Under tisdagen kommer miljoner amerikaner att lägga sin röst på den de hoppas kommer bli USA:s nästa president. Men en av kandidaterna, republikanen Donald Trump, har anledning att hoppas att så få som möjligt väljer att rösta.

Trump har erkänt lågt stöd hos afro-amerikaner, latinos och unga kvinnor. I en sammanställning gjord av Washington post i oktober hade Trump bara ett 3-procentigt stöd hos afro-amerikaner och ett 24-procentigt stöd bland latinos. Trump är också svag bland särskilt unga kvinnor.

► LÄS MER: Här är 8 intressanta fakta om USA-valet

 

Som Bloomberg skriver har Trump-kampanjen också insett att han skulle behöva ett mirakel för att kunna vinna ett starkt stöd bland dessa grupper. De har därför utarbetat en annan strategi – att försöka se till så att dessa grupper inte röstar över huvudtaget.

Den 24 oktober valde till exempel Trump-kampanjen att köpa reklam på afro-amerikanska radiostationer med en inspelning från 1996 där Hillary Clinton hörs säga att vissa afro-amerikanska män är "super predators".

Samma budskap, framför med en South park-liknande animation, har via Facebook riktats in specifikt mot Afro-amerikaner på Facebook. Posterna är enligt Bloomberg icke-offentliga och kan bara ses av den specifika målgruppen. På samma sätt har Trump försökt lyfta berättelser från kvinnor som anklagar Bill Clinton, Hillarys man, för våldtäkt för att framställa Hillary Clinton som någon som försvarar våldtäktsmän.

► LÄS MER: Här är kändisarna som tagit ställning i USA-valet

 

Målet är att få potentiella Clinton-väljare att tycka så illa om henne att de struntar i att rösta överhuvudtaget. Det är förstås en riskfylld strategi och någonting som skulle kunna ha motsatt effekt.

Siffror från personer som förtidsröstat i Florida, Georgia och North Carolina visar att fler latinos än tidigare förtidsröstat, någonting som kan säga något om valdeltagandet i stort. Bland afro-amerikaner har dock förtidsröstandet gått ner. Detta enligt siffror från analysfirman Catalist.

Det finns dock personer Trump hoppas kommer gå och rösta, vita arbetare och personer som inte brukar rösta i val. Till Bloomberg sa Trump i maj att han hoppas kunna locka till sig väljare som aldrig röstat tidigare, och som inte heller medverkar i opinionsundersökningar. Enligt Trump själv har han en styrka som kommer märkas av först på valnatten.

"Det kommer bli som Brexit gånger fem", säger han ofta under sina tal.

► LÄS MER: Så fungerar de amerikanska valen

 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset