Fler än hälften av svenskarna som vänder sig till match.com i jakt på kärleken gör det i hopp om en långvarig relation.
Fler än hälften av svenskarna som vänder sig till match.com i jakt på kärleken gör det i hopp om en långvarig relation.

Singel och trött på ensamheten? Ser du inte fram emot alla hjärtans dag? Då är det första söndagen i januari som bör ringas in i almanackan.

Trodde du att alla hjärtans dag var det stora dagen D – som i dejting? Då tänker du antagligen för analogt. Enligt en nätdejtingstjänst är det nämligen inte den 14 februari, datumet då alla hjärtans dag inträffar, som är den stora dejtingdagen i Sverige – utan den första söndagen i januari.  Åtminstone för svenska singlar.

LÄS MER: Dessa stjärntecken är hetast på dejtingmarknaden

Sedan 2002 har match.com funnits i Norden, och de har nu kunnat ta fram statistik som i stället visar på den 7 januari som den stora dagen för dejtsugna svenskar – det är då flest anmäler sig till dejt-tjänsten. Jämfört med genomsnittet sker närapå 100 procent så många nyregistreringar på deras sajt den första söndagen i januari.

LÄS MER: Emilie ”Ebbis” Roslund: En enda fråga på dejten är inte mycket begärt

– I början på året kryllar det alltså av dejtingsugna, svenska singlar och det är verkligen en utmärkt period att ge sig ut och dejta, säger Linnéa Rinäs, nordisk marknadschef på Match.

Så den som är trött på att kika ned i telefonen bara för att se sms från kompisar kan det alltså vara dags att passa på att ge sig ut i dejtingsvängen lagom till helgen. För enligt företagets årliga undersökning ger sig fler än hälften av de svenska singlarna in på sajten för att söka efter en långvarig relation.

LÄS MER: Metro TV: Tricket: Så här hanterar du nervositeten

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset