Fnatic-stjärnan Martin "Rekkles" Larsson och Vitality-coachen Jakob "Yamatocannon" Mebdi är två av svenskarna som hänger kvar i högstaligan i League of legends.
Fnatic-stjärnan Martin "Rekkles" Larsson och Vitality-coachen Jakob "Yamatocannon" Mebdi är två av svenskarna som hänger kvar i högstaligan i League of legends.

Hur klarar sig Fnatics League of legends-lag utan Rasmus "Caps" Winther? Det får vi se redan i premiärmatchen av LEC. Nu är vårens schema släppt.

Bättre sent än aldrig… Med bara en vecka kvar till start har den europeiska League of legends-ligan, LEC, fått ett officiellt schema. 18 januari drar det i gång och årets start är också lite extra speciell eftersom det är premiär för franchise-formatet i Europa.

Det betyder alltså att lagen som nu mera spelar i högstaligan har köpt en permanent plats där och inte hotas av nedflyttning när säsongen är färdigspelad. Samma förändring gjordes i nordamerikanska ligan förra året och finns dessutom i Overwatch League.

LÄS MER: HeatoN: Här är det bästa och sämsta från esporten under 2018

Franchisingen innebär dessutom att flera nya aktörer gett sig in i League of legends. En av de mest intressanta är Origen som ägs av danska esportbolaget Refrsh Entertainment. Samma bolag som äger det framgångsrika CS:GO-laget Astralis.

För svensk del finns både kända och okända ansikten representerade. Fnatics Martin ”Rekkles” Larsson och Jonas ”Memento” Elmarghichi, som förra året spelade med Roccat men nu spelar i Schalke 04, känns igen. Jakob ”Yamatocannon” Mebdi coachar precis som tidigare säsonger laget Vitality. Ny på högstanivån är däremot svensken Jesper ”Jeskla” Klarin med laget Excel Esports.

LÄS MER: Här är organisationerna som drog in mest prispengar 2018

Fnatic tog hem titeln förra säsongen. Sedan dess har de förlorat den unge talangen och stjärnan Rasmus ”Caps” Winther till G2. I stället har de tagit in Tim ”Nemesis” Lipovšek på mittenpositionen. De som är nyfikna på att se hur bytet påverkar Fnatic får åtminstone några svar redan i premiärmatchen 18 januari när de möter SK.

Första veckans schema

Fredag 18 januari

18.00 Fnatic mot SK Gaming
19.00 Excel ESPORTS VS Splyce
20.00 Team Vitality VS Schalke 04
21.00 Rogue VS Misfits Gaming
22.00 Origen VS G2 Eesports

Lördag 19 januari

17.00 G2 Esports VS Schalke 04
18.00 Rogue VS Excel Esports
19.00 Splyce VS Team Vitality
20.00 Misfits Gaming VS SK Gaming
21.00 Origen VS Fnatic

Hela schemat hittar du här.

LÄS MER: Allsvenska klubbens satsning – värvar League of legends-lag

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset