Efter regn kommer sol - redan på måndag. 
Efter regn kommer sol - redan på måndag. 

Sommarvärmen är som bortblåst – nu väntar regn och blåst resten av veckan. Men snart är de mörka molnen ett minne blott, enligt meteorologen Martin Hedberg. – Redan på måndag blir det uppemot 25 grader varmt, säger han.

TT/Tomas Oneborg

Martin Hedberg

I början av veckan svepte en härlig sommarvärme in över hela Stockholm och resten av landet. Värmen blev dock kortvarig och försvann redan i onsdags. Enligt meteorologen Martin Hedberg kommer resten av veckan att bestå av ostadigt väder. 

– Det blir framför allt blåsigt och regnigt i Uppland och Södermanland på torsdagen, medan i södra Götaland och västra Svealand blir det mer molnigt, säger Martin Hedberg. 

Vill du ha sol ska du befinna dig i norra Norrland både på torsdag och fredag. 

– Det här lågtrycket fylls ut i stora delar av landet och ligger kvar, men det kommer inte att blåsa lika mycket, säger Martin Hedberg. 

►LÄS MER:  Experterna: Finne eller röd fläck på huden kan vara cancer

Det ostadiga vädret fortsätter även under lördagen och ett nytt regnområde sveper in över Stockholm och i södra Norrland. 

– Helgen bjuder på ostadigt väder, men det är inte regn hela tiden. Vi får lite sol framförallt på söndagskvällen, man kan väl säga att det är väl då värmen börjar komma tillbaka. 

När får vi tillbaka sommarvärmen? 

– På måndag väntas det bli uppemot 25 grader och det fortsätter att vara varmt resten av veckan, säger Martin Hedberg och fortsätter: 

– Det är inte ett massivt högtryck, men det är betydligt varmare än nu, framför allt i Svealand och i Götaland.

►LÄS MER:  Så påverkar vädret årets fästingsäsong

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset