Snart kan alla på resande fot inom EU surfa, ringa och smsa för samma pris som hemma.
Snart kan alla på resande fot inom EU surfa, ringa och smsa för samma pris som hemma.

Om några dagar kan du surfa, ringa och smsa för samma pris i Europa som i Sverige. I alla fall om du har Telia eller Telenor som operatör.

Tidigare i år blev det klart att roamingkostnaderna, alltså den extra avgift som operatören tar ut när du använder mobilen utomlands, slopas inom EU. Enligt de nya EU-reglerna ska roamingavgifterna vara helt borta den 15 juni.

Men alla behöver inte vänta så länge. Både Telia och Telenor tar bort avgiften tidigare, rapporterar mobil.se. Telia avskaffar de extra kostnaderna från den 11 april och Telenor från 10 maj. Att kostnaderna tas bort innebär att du kan ringa, smsa och surfa för samma datapott som du har i ditt abonnemang. Dock maximalt 20 gigabyte. Om din surfpott skulle ta slut kan du fylla på den till samma pris som i Sverige.

LÄS MER: Nu försvinner roamingavgiften – så påverkas du

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Mobil pengar