Dålig laddare kan ha orsakat Iphone-död
Dålig laddare kan ha orsakat Iphone-död

En kopia av Apples officiella laddare kan ha använts när en 23-årig kvinna dog av en elstöt från sin Iphone. Det rapporterar kinesiska medier.

När 23-åriga Ma Ailun i Kina fick en elstöt av sin Iphone och dog var det flera experter som misstänkte att laddaren kunde vara en billigare kopia. Nu rapporterar kinesiska kanalen CCTV att så kan ha varit fallet.
– Kvaliteten på kondensatorn är inte alltid bra vilket kan göra att den går sönder och skickar 220 rakt in i mobilbatteriet, säger telekom-experten Xiang Ligang till kanalen om de kopior som finns på marknaden.

► LÄS MER: Kvinna fick stöt av sin Iphone – dog

Mobilen hade varit kopplat till laddaren när Ma Ailun svarade i telefon. Hon fick då en stöt av mobilen och dog. Enligt tidiga rapporter rörde det sig om en Iphone 5 men enligt den utredning som CCTV gjort var det i själva verket en Iphone 4, vilket tydligt syns på inslaget. Där syns också hur telefonen svartnat på sidorna efter olyckan.

Enligt de första uppgifterna ska det ha varit en originalladdare som använts, men det är alltså inte helt fastslaget.

Polisutredningen pågår fortfarande och Apple har meddelat att de tänker utreda ärendet. Samtidigt skriver tidningen Beijing Evening News att en 30-årig man ligger i koma efter att ha fått en stöt från sin Iphone 4 när den laddades. Enligt tidningen har han använt en inofficell laddare.

► LÄS MER: Pojke fick elstöt av sin Iphone 5

► LÄS MER: Sprängd Iphone ”helt normalt” enligt Apple

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset