Den 92-åriga kvinnan skrämde livet ur begravningsentreprenören när hon plötsligt vaknade till liv.

Anställda på begravningsbyrån Munstermann hörde plötsligt ett skrik inifrån det låsta kylrummet. Det kom från en 92-årig kvinna som dödförklarats, skriver Der Westen. 

De båda anställda på begravningsbyrån chockades svårt när de öppnade dörren och såg en kvinna på en brits med öppna ögon.

LÄS MER:  Feliberto vaknade på sin egen begravning

Kvinnan var svårt sjuk och hade legat för döden på ett vårdboende i tyska Gelsenkirschen när hon slutade andas i lördags. En sjuksköterska hade hållt upp en spegel framför hennes mun för att bekräfta att andningen upphört och en läkare hade dödförklarat henne. Sedan hade kvinnan rullats in i ett kylrum där temperaturen var sju grader och sedan körts till begravningsbyrån.

En ambulans förde kvinnan till sjukhus och de förvånade anhöriga underrättades om att deras släkting levde. Tragiskt nog alved den gamla kvinnan ”på riktigt” på måndagen.

► LÄS MER: Dödförklarad vaknade i kylbox – frös ihjäl

Begravningsbyrån har inte sedan den startades 1873 varit med om ett fall när en av deras klienter varit levande.

– Det här är fruktansvärt och oförklarligt för mig. Kvinnan var orörlig så vi tilkallade en jourläkare som dödförklarade henne, säger Lothar Burger, föreståndare för vårdboendet till Der Westen.

Kvinnan hade akut hjärtklappning när hon vaknade men dödsorsaken har inte fastställts.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset