otalt kunde obducenter hitta totalt 100 skador på 15-åringen.
otalt kunde obducenter hitta totalt 100 skador på 15-åringen.

En 61-åring man i Hong Kong står nu åtalad för dråp efter att han erkänt att han skurit sin 15-årige autistiske son ett hundratal gånger, någonting som ledde till sonens död. Enligt 61-åringen var han rädd att ingen skulle ta hand om hans son om han skulle dö.

Under onsdagen erkände en 61-årig man inför Hong Kongs högsta domstol man att han orsakat sin 15-åriga sons död genom att ha skurit honom över hundra gånger.

► LÄS MER: Dödade sitt nyfödda barn för att rädda sitt sexliv
 

Enligt mannen dödade han sonen, som var autistisk, för att han började bli gammal och var rädd för att ingen skulle ta hand om sonen. South China morning post som först rapporterade om händelsen menar att detta visar på bristen på stöd Hong Kong-föräldrar med barn som har psykiska funktionsnedsättningar möter. 

61-åringen ska ha attackerat sin son med två knivar. Totalt kunde obducenter hitta över 100 skador på 15-åringen. Dådet ska ha inträffat när 61-åringens fru och dennes andra son var bortresta, och i ett brev antydde 61-åringen att han även planerade att ta sitt eget liv.

"Det här är så svårt för hela familjen. Är han bort kommer hela familjen kunna känna frid. Jag har inget bättre alternativ", stod det i brevet.

Domen kommer att meddelades den 11 augusti efter att 61-åringen genomgått en rättspsykiatrisk undersökning.

► LÄS MER: Barnamördare oftast föräldrar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott