SD:s partiledare Jimmie Åkesson, till vänster, och civilminister Ardalan Shekarabi (S) längst till höger under fredagen.
SD:s partiledare Jimmie Åkesson, till vänster, och civilminister Ardalan Shekarabi (S) längst till höger under fredagen.

SD-ledaren Jimmie Åkesson mötte civilminister Ardalan Shekarabi (S) i en debatt i Bromölla om offentlig upphandling . På SD:s Facebooksida urartade inläggen snabbt med dödshot och rasistiska påhopp."Rent ut sagt för jävligt", säger SD:s informationsansvarige Henrik Gustafsson i ett mejl om kommentarerna.

Gustafsson berättar att det redan under debattens gång på fredagen "inkom ett antal förkastliga och vedervärdiga kommentarer". Han uppger att de var riktade mot både Shekarabi och Åkesson.

"Så fort det var praktiskt möjligt" togs dock hela inlägget bort från SD:s Facebooksida, enligt Gustafsson.

Flera medier uppger att kommentarerna innehöll dödshot och rasistiska påhopp mot Shekarabi. Med hänvisning till personer i civilministerns närhet rapporterar Expressen att Säpo utreder hoten.

SD inte har dock inga sådana uppgifter, enligt Gustafsson.

"Men jag kan konstatera att det vore märkligt om så inte skett i de fall där lagbrott kan misstänkas", skriver han.

Säpos pressekreterare Simon Brynert säger att han inte kan kommentera vilka åtgärder som vidtas i ett enskilt fall.

– Men vi tar alla hot mot våra skyddspersoner på allvar naturligtvis, säger han.

Peter Skeppström, pressekreterare hos Ardalan Shekarabi, säger att civilministern inte vill kommentera uppgifterna om hoten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset