En "dödssjuk" man levde lyxliv för den kommande livförsäkringen. Men diagnosen var fel.

Vad skulle göra om du bara hade fem månader kvar att leva? Den frågan ställde sig nyzeeländaren Frank, 69, efter att han fått ett dödligt cancerbesked. 

Han behövde inte fundera länge innan han och hustrun packade väskorna, sålde villan med en förlust på en halv miljon kronor, lade ner sin byggfirma och gav sig ut för att förverkliga sina drömmar. Under några månader levde de gott på resor till bland annat Australien och Fijiöarna. De gjorde av med över 200 000 kronor på lyxhotell, fiskeaktiviteter och restaurangbesök. De utnyttjade de sina kreditkort till max och räknade med att Franks livförsäkring skulle täcka alla kostnader retroaktivt efter hans död. 

Frank började också röka igen och dricka kaffe, vilket han slutat med efter det första cancerbeskedet. 

Men, när sjukvårdaren kom på sitt månatliga återbesök i deras hem, 23 månader efter Franks dödsbesked, kom nästa chock.

– Skötaren sa att det här blir sista gången jag är här.  Jag frågade varför och han sa "Du har ju inte cancer. Vet du inte det?", säger Frank till New Zeeland Herald.

Det visade sig att Frank efter ett andra ultraljud, innan de reste, hade blivit friskförklarad. Men en miss från sjukhuset gjorde att han aldrig fick informationen. 

Den naturliga reaktionen kanske hade varit glädje, men för Frank och hans hustru ställde det livet på ända ännu en gång. Parets ekonomi är körd i botten och någon livförsäkring är inte att vänta under den närmsta tiden.

– Jag har ett underskott på mitt kreditkort på 80 000 dollar (478 000 svenska kronor reds anm) och pengarna vi hade kvar investerades i affärer som inte gick så bra, så vi är panka, säger hustrun till tidningen.

Felet utreds nu av nyzeeländska hälsomyndigheten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset