Här är en bild som enligt Aftonbladet är tagen bara minuter före dödsolyckan.
Här är en bild som enligt Aftonbladet är tagen bara minuter före dödsolyckan.

Övervakningskameran är riktad mot olycksplatsen där det brittiska popbandet Viola Beach åkte av bron och omkom. Men Trafikverket har inte sparat filmen.

Natten till lördagen inträffade den tragiska olyckan när det brittiska popbandet Viola Beach och deras manager störtade av bron ner i Södertälje kanal. Fortfarande är det oklart vad som hände vid olyckstillfället som kostade fem människor livet.

►LÄS MER: Fartyg körde över bandets bil – efter att de störtat från bron

Aftonbladet har tagit del av bilder som uppges vara från Trafikverkets kamera från olycksnatten. En bild är daterad till 01.57 på lördagsnatten – bara minuten innan bron öppnades och olyckan ska ha ägt rum.

Nästa bild som, enligt Aftonbladet, finns tillgänglig är tagen 02.17. Samma tidpunkt som första larmet till polisen kom in.

Trafikverkets kamera tar även upp rörlig bild. Men från olycksnatten finns ingenting rörligt sparat.

– Det finns ingenting från själva olyckan, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket, till Metro.

Varför sparar man inte filmen vid en så pass allvarlig olycka?

– Jag har inte fått helt bekräftat varför. Men det är så att det sparas bara i 24 timmar och någon måste begära ut det för att man ska backa bandet och spara det. Exakt varför det inte har sparats vet jag inte, säger Beisi Sundin.

LÄS MER: Brittiskt popband omkom i broolyckan

Utredningen runt vad som egentligen hände vid dödsolyckan pågår för fullt. Under tisdagen framkom det uppgifter om att besättningen på oljetankern Tellus såg att något föll från bron i samband med olyckstillfället. I kontakt med Sjöfartsverket ska de ha berättat att de trodde att det var snö, enligt SVT. Fartyget fick därför tillåtelse att köra vidare över platsen där bilen ska ha åkt ner i vattnet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott