Bild från civilförsvarsorganisationen Vita hjälmarna.
Bild från civilförsvarsorganisationen Vita hjälmarna.

Dödssiffran stiger efter att syriska flygvapnet och artilleriet bombade rebellkontrollerade delar i storstaden Aleppo på torsdagen. Över 30 civila dödades, bland dem fem barn, enligt brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Efter att SOHR först rapporterat att 16 civila dödats i bombanfallen har siffran organisationen sammanställt stigit till minst 32, i vad som beskrivs som ett av de dödligaste anfallen de senaste dagarna.

Angreppen ingår i offensiven som regeringsstyrkorna har inlett för att återta stadens östra delar. Enligt SOHR har minst 188 civilpersoner, varav 27 barn, dödats i angrepp sedan den 15 november. Rebellstyrkornas motangrepp har krävt 16 civilpersoners, varav tio barns, liv i de regeringskontrollerade västra stadsdelarna.

Under torsdagens angrepp var stadsdelen Bab al-Nayrab värst utsatt, enligt räddningsarbetare. De tillägger att det rebellkontrollerade området anfölls med tunnbomber som släpptes från helikoptrar.

– Det var en upptrappning på kvällen med bombningar som följde efter varandra, säger SOHR-chefen Rami Abdul Rahman. Han tillägger att många skadade människor och kroppar fortfarande är instängda under rasmassorna.

Boende har beskrivit bombningarna av de rebellkontrollerade östra delarna under de senaste dagarna som de värsta under hela inbördeskriget.

Jan Egeland, chef för FN:s humanitära insatser i Syrien, säger att den väpnade oppositionen i östra Aleppo har godkänt en plan för att leverera förnödenheter och evakuera sjuka och skadade. Även Ryssland har gett sitt muntliga samtycke, enligt Egeland, som säger att FN nu inväntar klartecken från regeringen i Damaskus.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset