Bränderna i USA fortsätter ta människoliv.
Bränderna i USA fortsätter ta människoliv.

Bränderna i Kalifornien har nu tagit minst 25 människoliv. Branden beskrivs nu som bortom kontroll.

När lågorna drog fram gick det så fort att människor lämnade sina köande bilar på gatan för att söka skydd. Totalt härjar branden på en yta av minst 365 kvadratkilometer, ett område ungefär dubbel så stort som Stockholms kommun. Endast några procent av ytan beskrivs som under kontroll. Det rapporterar bland annat DN.

Branden ”Camp Fire” i norra Kalifornien har bland annat ödelagt staden Paradise och enligt tidningen saknas tiotals människor runt staden, som har 27 000 invånare. 23 av de hittills 25 döda har även hittats där, i Paradise, skriver SVT.

Amerikanska myndigheter befarar att dödssiffran kommer stiga.

– Denna händelse var värsta tänkbara scenario, det var en sådan händelse vi länge befarat. Tyvärr kunde inte alla ta sig ut, säger Kory Honea, sheriff i Butte County, på en presskonferens, enligt DN.

LÄS MER: Ny brand i Kalifornien – största i modern historia

Brand i Malibu

Fler bränder rasar i närliggande områden, bland annat i kändistäta Malibu som ligger 80 mil söderut.

Där har myndigheterna varnat ortens cirka 10 000 invånare att ”alla invånare måste evakuera omedelbart” och att ”elden ras utom kontroll och är på väg in i befolkade delar av Malibu”.

Eldsvådan i Kalifornien har nu tagit minst 25 människoliv, då ytterligare två omkomna hittades under lördagen i en bil i Malibu-området.

Branden beskrivs nu som bortom kontroll.

På lördagen hade ett totalt antal om 300 000 människor evakuerats från områden som hotas av bränderna, enligt Expressen.

LÄS MER: Brandman ihjälskjuten under utryckning

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om bränder USA