Marc Goodwin, 31, och Mikhail Galatin
Marc Goodwin, 31, och Mikhail Galatin

Båda männen är dömda för mord med homofobiska motiv. Nu gifter de sig i fängelset.

Den ena mannen, Mikhail Gallatinov, nu 40, ströp en man han raggat upp på en dejtingchatt 1997. Fallet var uppmärksammat eftersom polisen spanade på Galatinov och satt utanför hans hus i Moston, England, när mordet skedde, skriver Manchester Evening News

Marc Goodwin, 31, sitter i fängelse på livstid efter att ha slagit ihjäl Malcolm Benfold i brittiska Blackpool. Goodwin ska ha talat om ”gay bashing” innan mordet, men motivet ska också ha varit att få pengar till alkohol, enligt Daily Record

På något sätt har de båda männen fattat tycke för varandra bakom murarna och har nu gift sig i vad som sägs vara Storbritanniens första samkönade äktenskap i fängelse. 

Giftermålet annonserades i en tidning. Platsen för vigseln beskrevs som ”‘Sutton View, Moor Lane, Full Sutton”, utan att nämna att Full Sutton är ett fängelse, och deras yrken beskrev som barpersonal. 

– Vi är väldigt tydliga med att om fångar gifter sig är det inte skattebetalarna som står för notan och de kommer inte att få dela cell, säger en talesperson för fängelset till Daily Record.

Gallatinov är den av männen som väntas komma ut först. Han kan som tidigast släppas 2017 och få permission nästa år, partnern kommer att sitta minst ett årtionde längre.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset