För åtta år sedan dömdes en man i 40-årsåldern till två års fängelse för våldtäkt mot barn. I dag friades han efter att ha fått resning då vittnen ska ha hört flickan säga att hon hittat på allt, skriver Dagens Nyheter.

Mannen i 40-årsåldern kommer från Östergötland och dömdes i mars 2008 till två års fängelse för våldtäkt mot barn. Mannen anklagades för att ha förgripit sig på en 14-årig flicka i en soffa. Han nekade till anklagelserna och teknisk bevisning saknades men domstolen bedömde flickans berättelse som trovärdig. Hovrätten fastställde sedermera domen.

►LÄS MER: Frias för våldtäkt mot barn – sexet ska ha skett i sömnen

Men efter att flera personer vittnat om att flickan ska ha berättat för vänner att hon hittat på allting fick mannen resning i Högsta domstolen i februari.

Och nu har mannen friats i Göta hovrätt.

– Han var helt överväldigad, för även om han innerst inne vet att han är oskyldig så har jag ju förklarat för honom hur svår processen är, säger mannens advokat Arash Raoufi till Dagens Nyheter.

Mannen bröt ihop i tårar när den friande domen meddelades, enligt advokaten.

– Det har varit väldigt frustrerande för min klient. För honom har det varit en självklarhet, men samtidigt har han varit medveten om rättsprocessen. Hur den ser ut och att det kan ta så lång tid och vilka möjligheter man har till framgång

►LÄS MER: Ny lag om våldtäkt i Tyskland

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott