Männen blev så arga över straffet att de misshandlade flickans föräldrar och satte eld på familjens hus.
Männen blev så arga över straffet att de misshandlade flickans föräldrar och satte eld på familjens hus.

Flera män i Indien dömdes till 100 situps och böter efter att de våldtagit en 16-årig flicka. Då svarade männen med att tända eld på flickans hem, rapporterar AFP.

Den 16-åriga flickan var ensam hemma när männen tog sig in och förde bort henne till ett skogsområde. Där förgrep sig flera av männen på henne, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

I stället för att vända sig till domstolsväsendet gick flickans föräldrar till det lokala byrådet när de fick kännedom om händelsen.

Rådet kom fram till att männen skulle straffa med att tvingas göra 100 situps samt betala 50 000 rupier, motsvarande 6 500 kronor, i böter.

LÄS MER: Indien inför dödsstraff för våldtäkt

Enligt den lokala polisen blev männen så arga över straffet att de misshandlade flickans föräldrar innan de satte eld på familjens hus. Den 16-åriga flickan omkom i branden.

Nu har totalt 15 personer gripits misstänkta för inblandning i dådet. En medicinsk utredning har tillsatts för att utreda flickans dödsorsak.

– Vi jobbar på fallet och vi lovar familjen att de skyldiga inte kommer att bli skonade, säger polisinspektören Shambhu Thakur till AFP.

LÄS MER: Våldtäktsfall skapar stora protester i Indien

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Indien